2023-2024 Eğitim- Öğretim Yılı Okul Risk Haritaları

2023-2024 Eğitim- Öğretim Yılı Okul Risk Haritaları

18.10.2022 386

     Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği'ne göre tüm okullar her yıl kasım ayında hazırlanacak olan Okul Risk Haritalarını, bağlı bulundukları rehberlik ve araştırma merkezine göndermeleri gerekmektedir. Bu kapsamda her okulda (Birleştirilmiş sınıflı okullar dahil), önce sınıf/şube rehber öğretmenleri tarafından Sınıf Risk Haritaları hazırlanacaktır. Hazırlanan sınıf risk haritalarının bir örneği okul rehberlik ve psikolojik danışma servisi ile paylaşılacaktır. Rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar ise paylaşılan Sınıf Risk Haritalarına göre Okul Risk Haritalarını oluşturacaklardır. Rehber öğretmeni/psikolojik danışmanı olmayan okullarda ise  birleştirme işlemi sonrası oluşacak okul risk haritalarını rehberlik hizmetlerinden sorumlu ilgili müdür yardımcısı veya birleştirilmiş sınıflı okullarda müdür yetkili öğretmen hazırlayacaktır. 

     Sorumluluk bölgemiz Mezitli'deki tüm okullar hazırlanan Okul Risk Haritalarını Mezitli Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü mezitlirampdr@gmail.com e-posta adresine 27/11/2023 tarihine kadar dikkat edilecek hususlar göz önünde bulundurularak gönderilmesi gerekmektedir. 

 

Dikkat Edilecek Hususlar 

  1. Sınıf Risk Haritası çoğaltılarak öğrencilere dağıtılmadan sınıf/şube rehber öğretmeninin gözlemi,  öğrenci bilgi formları , öğrenci ve veli görüşmeleri, e-okul öğrenci bilgileri göz önünde bulundurularak oluşturulmalıdır. Bir örneği sınf/şube rehber öğretmeni sınıf rehberlik dosyasında bulundurulmalıdır.
  2. Oluşturulan Okul Risk Haritası okul ismi ilgil tabloda belirtilerek gönderilmelidir.
  3. Oluşturulan Okul Risk Haritası excell dosya formatında olup dosya okul ismi ile kaydedilerek öğrenci sayısı bilgisi ile birlikte gönderilmelidir. 

 

Sınıf Risk Haritasına ulaşmak için tıklayınız. 

Okul Risk Haritasına ulaşmak için tıklayınız.

Kaynak: MEB